Hypotheekadvies

Een hypotheek is in de basis een financieel product om vermogen op te bouwen met onroerend goed als onderpand. Met andere woorden: een lening om bezit op te bouwen. Een lening waar je doorgaans 30 jaren "aan vast zit". Dat betekent dat je zorgvuldige keuzes moet maken om ervoor te zorgen dat jouw hypotheek nú en in de toekomst bij je past.

 

Zoeken naar de juiste hypotheek

Ben je op zoek naar een hypotheek met scherpe rente die écht bij je past? Bij JRB krijg je onafhankelijk advies en keuze uit de verschillende aanbieders. Door ons advies krijg je een hypotheek die goed aansluit bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

Voordat we een hypotheekadvies uitbrengen, gaan we eerst goed met jou na aan welke eisen jouw hypotheek zal moeten voldoen. Welke aflossingsvorm heeft de voorkeur? Welke rentevaste periode? Moeten er speciale constructies worden gehanteerd? Kortom, hoe moet jouw hypotheek er uit zien? Hier zullen we veel persoonlijke aandacht aan besteden.

 

Zoeken naar de juiste geldschieter

En wanneer die keuze dan uiteindelijk gemaakt is, gaan we met jou na welke geldgevers de gekozen hypotheek kunnen leveren.  Vaak kunnen we daarbij kiezen uit meerdere geldgevers, zodat dan ook de rente een rol gaat spelen. En wanneer dan uiteindelijk én de vorm van jouw hypotheek vaststaat én de bank die dat leveren gaat én het rentetype, pas dan vragen wij voor jou - bij die bank van jouw keuze - jouw offerte aan.

Uiteraard mag je van ons verwachten dat wij die offerte nauwkeurig controleren op juistheid, want met jouw handtekening ga je wel een langlopende verplichting aan. Is de offerte correct, dan regelen wij de hele formulierenstroom, tot en met de taxatie. En mocht hypotheekgarantie mogelijk zijn, dan mag je van ons verwachten dat wij ook daarop toezien.

 

Notaris

En dan komt het moment waarop de bank jou definitief het geld ter beschikking stelt. De aktes liggen bij de notaris van jouw keuze ter ondertekening. Het zal je inmiddels niet meer verbazen dat wij ook de hypotheekakte controleren. Staat het juiste rentepercentage er in? De juiste rentevaste periode? De juiste boetevrije aflossing? Kortom, komt de akte volledig overeen met wat je eerder in de offerte hebt ondertekend?

Het is allemaal onderdeel van "hypotheekadvies". Want het gaat niet om één hypotheekofferte. Of om één bank. Het gaat om jouw financiële toekomst.

En daar gaan we heel zorgvuldig mee om.

En ben je inderdaad toe aan een verkennend hypotheekgesprek, dan kun je ons via onderstaande knop direct bereiken. Of telefonisch uiteraard. Wij maken graag tijd voor jou!

 

Verandering van besteedbaar inkomen

Er zijn verschillende momenten in het leven waarop jouw besteedbare inkomen verandert. Bij een verandering in inkomen ontstaat een nieuwe financiële situatie. JRB staat je graag bij in het maken van de juiste keuzes.

De geboorte van de kinderen is zo’n moment, waarbij één van de ouders besluit om minder te gaan werken. Een ander voorbeeld van inkomensverandering is pensionering. Tot slot kan ook bijvoorbeeld een studerend kind invloed hebben op jouw financiële situatie.

Om jouw hypotheeklasten goed te kunnen plannen, maken wij dan ook gebruik van geavanceerde rekenmethodiek waarmee we jouw optimale situatie kunnen vaststellen.

 

Een vrijblijvend oriëntatiegesprek? Neem contact met ons op! 

Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie