Hypotheekadvies

Een hypotheek is in de basis een financieel product om vermogen op te bouwen met onroerend goed als onderpand. Met andere woorden: een lening om bezit op te bouwen. Een lening waar u doorgaans 30 jaren "aan vast zit". Dat betekent dat u zorgvuldige keuzes moet maken om ervoor te zorgen dat uw hypotheek nú en in de toekomst bij u past.

 

Zoeken naar de juiste hypotheek

Bent u op zoek naar een hypotheek met scherpe rente die écht bij u past? Bij JRB krijgt u onafhankelijk advies en keuze uit de verschillende aanbieders. Door ons advies krijgt u een hypotheek die goed aansluit bij uw persoonlijke situatie en wensen.

Voordat we een hypotheekadvies uitbrengen, gaan we eerst goed met u na aan welke eisen uw hypotheek zal moeten voldoen. Welke aflossingsvorm heeft de voorkeur? Welke rentevaste periode? Moeten er speciale constructies worden gehanteerd? Kortom, hoe moet uw hypotheek er uit zien? Hier zullen we veel persoonlijke aandacht aan besteden.

 

Zoeken naar de juiste geldschieter

En wanneer die keuze dan uiteindelijk gemaakt is, gaan we met u na welke geldgevers de gekozen hypotheek kunnen leveren.  Vaak kunnen we daarbij  kiezen uit meerdere geldgevers, zodat dan ook de rente een rol gaat spelen. En wanneer dan uiteindelijk én de vorm van uw hypotheek vaststaat én de bank die dat leveren gaat én het rentetype, pas dan vragen wij voor u, bij die bank van uw keuze, uw offerte aan.

Uiteraard mag u van ons verwachten dat wij die offerte nauwkeurig controleren op juistheid, want met uw handtekening gaat u wel een langlopende verplichting aan. Is de offerte correct, dan regelen wij de hele formulierenstroom, tot en met de taxatie. En mocht hypotheekgarantie mogelijk zijn, dan mag u van ons verwachten dat wij ook daarop toezien.

 

Notaris

En dan komt het moment waarop de bank u definitief het geld ter beschikking stelt. De aktes liggen bij de notaris van uw keuze ter ondertekening. Het zal u inmiddels niet meer verbazen dat wij ook de hypotheekakte controleren. Staat het juiste rentepercentage er in? De juiste rentevaste periode? De juiste boetevrije aflossing? Kortom, komt de akte volledig overeen met wat u eerder in de offerte hebt ondertekend?

Het is allemaal onderdeel van "hypotheekadvies". Want het gaat niet om één hypotheekofferte. Of om één bank. Het gaat om uw financiële toekomst.

En daar gaan we heel zorgvuldig mee om.

En bent u inderdaad toe aan een verkennend hypotheekgesprek, dan kunt u ons via onderstaande knop direct bereiken. Of telefonisch uiteraard. Wij maken graag tijd voor u!

 

Verandering van besteedbaar inkomen

Er zijn verschillende momenten in het leven waarop uw besteedbare inkomen veranderd. Bij een verandering in inkomen ontstaat een nieuwe financiële situatie. JRB staat u graag bij in het maken van de juiste keuzes.

De geboorte van de kinderen is zo’n moment, waarbij een van de ouders besluit om minder te gaan werken.  Een ander voorbeeld van inkomensverandering is pensionering. Tot slot kan ook bijvoorbeeld een studerend kind invloed hebben op uw financiële situatie.

Om uw hypotheeklasten goed te kunnen plannen, maken wij dan ook gebruik van geavanceerde rekenmethodiek waarmee we uw optimale situatie kunnen vaststellen.

 

Een vrijblijvend oriëntatiegesprek? Neem contact met ons op! 

Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie