Hoe kun je goedkoop op vliegvakantie?

Ben je nog op zoek naar een goedkope vliegvakantie? Wij hebben een paar tips verzameld hoe je eropuit kunt gaan zonder hele hoge kosten.

Heb je voor deze zomer geen vakantie op de planning staan? Maar wil je toch nog graag een vliegvakantie boeken? Dan hoeft deze niet altijd duur te zijn. Vooral als je geen specifieke eisen stelt aan je vakantiebestemming. Hou uiteraard de reisadviezen voor jouw vakantiebestemming goed in de gaten.

Hoe houd je de kosten laag?

Tip 1 - Vlieg eens vanuit een andere stad

Je kunt in sommige gevallen veel geld besparen door bijvoorbeeld te vliegen vanaf Brussel of Düsseldorf. Het zorgt mogelijk wel voor een grotere reistijd naar het vliegveld, maar de besparing op de kosten kan het ongemak compenseren.

Tip 2 - Last-minutes tickets boeken

Vliegmaatschappijen zien liever geen halfvolle vliegtuigen vertrekken naar populaire bestemmingen. Hierdoor bieden ze last-minutes tickets soms goedkoper aan. Een gemakkelijke manier om op de kosten te besparen. Een ander voordeel hiervan is, dat het momenteel erg onzeker is welke landen de komende weken open blijven voor toeristen.  Door maar een klein aantal dagen vlak voor vertrek te boeken is de kans groter dat je toch op vakantie kunt. Door het boeken van een last minute kun je dan ook nog besparen op de kosten.
Echter je kunt dan waarschijnlijk niet meer uit alle landen kiezen. Maar zo kom je wel eerder op plekken waar je anders niet zo makkelijk heen zou gaan. 

Door het coronavirus heeft deze optie wel een groot nadeel.​

 

Tip 3 - Boek losse tickets en regel alles zelf

Een pakketreis biedt gemak maar door je reis zelf samen te stellen kunnen de kosten daarvan worden gedrukt. Zo kun je je hotel, vliegtickets en bijvoorbeeld een huurauto op verschillende sites boeken om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Door het coronavirus heeft deze optie wel één groot nadeel. Wanneer het reisadvies voor jouw bestemming wordt aangepast door een nieuwe corona-uitbraak, heb je geen reisorganisatie die zorgt voor repatriëring. En zul je dus zelf bij elke organisatie moeten nagaan hoe het zit met de annulering van de reis. In deze tijd loop je dus wel extra risico’s.

Tip 4 - Vergelijk verschillende data

In het hoogseizoen kost een vakantie meer dan in het laagseizoen, maar ook in het hoogseizoen zijn er vaak nog grote verschillen. Zo is de zaterdag een populaire vertrekdag en door dan bijvoorbeeld op dinsdag te vertrekken kun je vaak al kosten besparen. Vroeg of juist laat in de vakantieperiode vertrekken kan dan een groot verschil maken. De vakantieperiode in het land van bestemming is hierin een belangrijke factor. Vergelijk dus meerdere vertrekdata om zo de goedkoopste periode te vinden. 

Tip 5 - Sluit een reisverzekering af

Het is altijd slim om een reisverzekering af te sluiten voor je vakantie. Niet alleen voor het geval je bagage wordt gestolen, maar ook wanneer je bijvoorbeeld snel terug moet naar Nederland is de reisverzekering er om de kosten te dekken. Voor de zomervakantie kun je een kortlopende reisverzekering afsluiten, maar wanneer je vaker per jaar op reis gaat is een doorlopende reisverzekering vaak verstandiger. Twijfel je welke reisverzekering het beste bij jouw situatie past? Ga dan het gesprek aan met jouw verzekeringsadviseur.  


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 28-07-2020. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie